Mijlpalen onthouden 😁

Ik kreeg een vragenlijst van de juffrouw van groep 1. De eerste paar vragen waren makkelijk te beantwoorden. Naam, geboortedatum, broertjes of zusjes, adres…. 

Maar toen kwamen de moeilijke vragen. Voor mij tenminste. 

  • Op welke leeftijd ging uw kind praten?
  • Op welke leeftijd kon uw kind kruipen?
  • Op welke leeftijd kon uw kind de rits van de jas dichtmaken? 

Geen idee of die laatste vraag erin stond overigens. Behalve dat ik die mijlpalen niet kan onthouden, onthoud ik dit soort vragen dus ook niet 😊.

memory, consideration, consider

Ik pakte mijn boekje erbij

En daar vond ik enkele antwoorden op de vragen. Ik heb wel eens wat opgeschreven, maar ben dus niet zo’n fanatieke schrijver. Ook als één van mijn kinderen een grappige opmerking maakt die ik op wil schrijven, ben ik de exacte tekst een dag later weer kwijt. En is het ook een stuk minder grappig!

 

Moppen navertellen…

Nope, dat is ook niet een vaardigheid die ik beheers!

Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee

Dat ik de mijlpalen van mijn kinderen niet kan onthouden, daar heb ik zelf niet zoveel moeite mee. Als ik nu aan mijn moeder zou vragen hoe oud ik was toen ik goed zelfstandig kon lopen zou ze zeggen: “Je was er vroeg bij, want je deed je broer na.”

Belangrijker is het volgens mij dat ik ben gaan lopen! 

Toch ga je die vragen nog vaak genoeg krijgen!

En is het super handig als je het antwoord weet.

Voor jezelf, voor je kind die het later vraagt of voor de docenten op school.

 

 

 

 

Als dit had bestaan in 2012 had ik het gekocht…

Een poster met alle mijlpalen erop! Je krast het vakje open zodra de mijlpaal is bereikt. Vervolgens zet je met een pen of stift de datum erop. Met een mooie lijst erom is deze poster een ware verrijking voor de slaapkamer van je kindje. Ze zien er namelijk ook nog eens super mooi uit! En je hebt alle data binnen handbereik als je het een keertje nodig hebt. 

 

Benieuwd welke milestone posters er allemaal zijn? Neem een kijkje zou ik zeggen!