Speuren op een kinderfeest

Kinderfeestjes, ik vind ze leuk! 

Maar ik weet ook dat dit niet de mening van iedere ouder is. Wij hebben voor onze kinderen veel zelf georganiseerd en bedacht. Van Lego Ninjago laserparcours van crêpepapier tot een zeskamp. Toen de jongens en meiden wat groter werden en ons huis en de tuin te klein werden, gingen we naar een speeltuin met de picknickmand.

Indoor speeltuinen

Veel kinderen vieren hun verjaardag in een indoor speeltuin. All inclusive met ranja, chips en frietjes. Maar met 2 kinderen die in de zomer jarig zijn is dat toch echt niet mijn idee van een lekkere middag! Zweten in een oude loods 😅.

Speurtocht

Wij gaan dus graag naar buiten! En bij toeval kwam ik in contact met Randy. Hij ontwikkelde een speurtocht voor kinderen van 4+. Met een hele mooie visie erachter. Er zijn nog maar weinig witte neushoorns op de aarde. Het is een bedreigde diersoort en de 2 laatste witte neushoorns die in het wild leven, spelen de hoofdrol in de speurtocht.

Dat maakt deze speurtocht niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam!

Beweging & educatie

De combinatie van beweging & educatie spreekt mij enorm aan. Dit is wat Randy er zelf over schrijft op zijn website:

“Jonah & Nya zijn twee witte neushoorns uit Afrika en wonen in een beschermd natuurgebied. Zij wonen daar, omdat zij een van de laatste witte neushoorns zijn die met uitsterven bedreigd worden.

De Jonah & Nya Speurtocht laat kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur en wilde dieren. Samen met Jonah & Nya gaan de kinderen op safari naar het LuLu wildreservaat. Hier komen zij Jordy de leeuw, Noah het nijlpaard, Frank de gorilla en andere dieren tegen. De speurtocht zit boordevol leuke opdrachten en vragen.

Iedere voltooide opdracht leidt tot een stukje van de puzzel, die uiteindelijk in elkaar gezet moet worden.
De leeftijd is 4 t/m 7 jaar.”

Vakantie | Familieweekend | Activiteit

Deze speurtocht is niet alleen leuk voor een kinderfeestje. Je kunt het ook uitzetten op vakantie op de camping, tijdens een familieweekend of andere bijeenkomst. 

Ook qua prijs valt het me heel erg mee. Zeker als ik het vergelijk met de kosten van een all-inclusive feestje bij een indoor speeltuin! En je kunt het meerdere keren gebruiken, of delen met vrienden en bekenden.

Meer info en reviews lees je hier 👇