Babyfoons met camera

Babyfoons met camera, wij hebben er nooit eentje gehad. Wel een babyfoon, maar niet met een camera. Laatst kwam er een bericht voorbij in onze ‘mama groeps app’ en een vriendin vroeg of we met een bepaald merk babyfoon goede ervaringen hadden. 

Ik heb het vermoeden dat steeds meer ouders kiezen voor een babyfoon met een camera erbij. Het deed mij in ieder geval besluiten om er wat meer onderzoek naar te doen en daar kan ik je hulp goed bij gebruiken!

 

Wat is het voordeel van de camera?

💛 Is dat het gevoel van veiligheid?

💛 Is horen en zien beter dan alleen maar horen?

💛 Is het fijn om naar je slapende kindje te kijken of zie je aan de manier van bewegen of huilen dat er iets is? 

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met babyfoons met camera. Raad je het aan en waarom? Laat een reactie achter 👇 en help andere ouders die nog op zoek zijn!

 

baby, child, sleeping-21998.jpg

De reacties samengevat:

Denk bij de aanschaf van een babyfoon na over:

De afstand die het signaal af kan leggen. Hoe dik zijn je muren, heb je een oud huis of een nieuwbouw huis?

Wil je een camera erbij of niet? En zo ja, met een kleurenscherm? En wil je de camera op afstand kunnen bedienen?

Wil je dat het via het wifi netwerk werkt, of heb je dat liever niet?

Wil je dat de babyfoon een muziekje kan afspelen? En dat dit op afstand te bedienen is?

Wil je 1 of meerdere camera’s aan kunnen sluiten op hetzelfde systeem?

Wil je een babyfoon kunnen bedienen via een app op je telefoon? Alle opties hebben voor – en nadelen en worden door verschillende ouders toegelicht in de reacties 

De Luvion babyfoon

De naam die vaak genoemd wordt is Luvion. Wil je zelf eens bekijken welke er allemaal zijn en wat ze kosten? Je vindt ze via deze link!

Wat zeggen ouders:

Wij hebben de Alecto baby DVM-200
Een babyfoon met kleurenscherm,nachtbeeld,en de ca.era is te bedienen op afstand.
We zijn voor het eerst ouders geworden en vonden het een geruststellende gedachten dat je even via het beeldscherm een blik kan werpen naar de kleine meid.
Ook slapen wij op een andere verdieping,nu kunnen we doormiddel van de camera oordelen of we gelijk naar haar toe moeten of dat het nog niet nodig is.
En voor het geluid hoeven we het eigenlijk niet te doen want als ze huilt horen we het toch wel boven.
Ik denk dat het meer gemak is zo’n camera babyfoon,bijv. als ze slaapt kan ik even buiten in de tuin wat doen en neem het schermpje mee zodra ze wakker wordt hoor en zie ik het gelijkt.
Maar ach vroeger was er niks anders als alleen geluid of zelfs helemaal niks,luxe probleem 😉
En onze dochter legt vaak haar knuffeldoekje boven op haar gezicht,als ze slaapt kijk ik even of ik hem weg moet halen,vind geen fijn idee als dat boven om haar gezicht ligt.

Ik heb de luvion prestige touch 2 en ben hier heel blij mee! Julian is mijn eerste kindje en het geeft een gevoel van veiligheid. Hij is nu bijna 6 maanden oud en een enorme wiebelkont in zijn bed waardoor hij al eens in zeer rare posities ligt. Door de camera kunnen wij dit zien en gaan hem goed leggen zonder dat we 10000 keer moeten gaan kijken voor de gemoedsrust.
Je kan meerdere camera’s aansluiten op dit toestel, wat handig is bij meer kids of als hij ouder wordt en op zijn kamer zou spelen.
Het minpunt bij deze babyfoon vind ik persoonlijk dat de batterij niet heel lang mee gaat (maar mijn camera staat ook bijna altijd op) en dat je hem niet in stand-by kan zetten. Hiermee bedoel ik, als je de ‘video off’ zet dan springt deze niet aan als er geluid gedetecteerd wordt. Bij ons staat de camera dus een hele nacht aan.
Het is wel een groot en zuiver scherm waarop je alles goed kan zien en je kan de camera vanop afstand draaien en inzoomen.
Ik ben voor een babyfoon met Camera én zou het iedereen aanraden!

 

Wij hebben een Eufy indoor bewakingscamera 1080P en die werkt met een app op de telefoon. De hoofdreden voor een camera was eigenlijk omdat dit goedkoper was (€40,- kost de camera) dan een standaard babyfoon. We hebben wel even moeten zoeken naar een camera die ook melding kan geven bij geluid, omdat de meeste bewakingscamera’s alleen bij beweging een melding geven.
Voordeel nu vind ik dat we kunnen zien wat hij aan het doen is. Ligt er een doekje over zijn hoofd, ligt hij klem. En het is ook gewoon schattig om te zien.
Nadeel is dat je hem niet makkelijk mee kunt nemen ergens anders naartoe vanwege de wifi. Als oplossing daarvoor kunnen we eventueel een babyfoon app gebruiken en kunnen we een oude telefoon bij het bedje leggen, zodat we de meldingen op onze eigen telefoon kunnen ontvangen.

 

Ha Nikki,
Goed dat je inderdaad het meenemen even benoemt. Dat is natuurlijk wel een dingetje. Zijn die apps vaak niet slechts een half uur gratis te gebruiken? Of heb je daar ook nog een goede tip voor?

Nee, is helemaal gratis! Ook geen last van advertenties eigenlijk. We gebruiken hem nu al 4 maanden. Er kan ook een SD kaart in, maar die optie gebruiken we (nu) niet.

Behoefte aan meer betrouwbare informatie over de ontwikkeling van je kindje?

Je bent niet de enige ouder! Daarom kiezen ouders vaak voor de online training van Motoriek & Meer. 

Je krijgt 8 weken lang héél veel praktische en belangrijke informatie in je mailbox, toegang tot de online leeromgeving als naslagwerk en je hebt en houdt voor altijd toegang!

Lees alles rustig door