Babymassage

Zo zorg je voor een optimale hechting, een heerlijk moment van samen zijn en help je jouw kindje bij krampjes.

Babymassage is een heerlijke bezigheid! Maar heeft ook veel voordelen voor je kindje. Zo zorgt het voor een goede hechting, kun je de buik masseren bij krampjes en zo verlichting bieden en laten ontwikkelingstesten zien dat kinderen die gemasseerd zijn onder andere een betere stemming hebben, minder huilen en alerter zijn. 

Babymassage kan al vanaf 6 weken, maar de technieken kun je nog lang blijven toepassen. Denk aan het masseren van de beentjes bij groeipijnen en helpen ontspannen bij buikpijn. 

Cursus babymassage

De cursus bestaat uit:

 • 19 video’s waarin steeds een aantal technieken centraal staan.
 • De eerste video geeft uitleg over wat je allemaal nodig hebt en waar je aan moet denken. 
 • Fulltime support! Bij vragen of onzekerheden ben ik een e-mail van je verwijderd!

Online leeromgeving.

Alle video’s en documenten ter ondersteuning staan in mijn online leeromgeving (Nijholt Academy). Na je aanmelding kun je jouw eigen gebruikersnaam en wachtwoord kiezen en kun je 24/7 inloggen. 

De video’s bekijk je op je gemak en kun je steeds weer afspelen. En er is geen einddatum. Mocht je wellicht nog meer kinderen krijgen, dan kun je ook gebruik maken van deze cursus. 

Alle voordelen uitgelegd

Babymassage heeft zowel op de korte als op de lange termijn voordelen. Ik som er alvast een aantal op, maar in onderstaande video geef ik een uitgebreidere uitleg.

 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen, ontspanning en een betere opname van voedingsstoffen. 
 • Ook wordt het zenuwstelsel gekalmeerd en het immuunsysteem versterkt.
 • De hormonen endorfine en serotine worden aangemaakt. Deze zorgen voor een fijn gevoel, minder pijn, een betere stemming en minder huilgedrag, zorgen voor meer zelfvertrouwen en een goede eetlust. 
 • Een ander hormoon, oxytocine wordt ook aangemaakt. Dit noemen ze ook wel het liefdeshormoon. Dit hormoon zorgt voor een veilige hechting omdat het de gevoelens van tederheid en geborgenheid versterkt.
 • Daarnaast neemt het hormoon cortisol af. Dit is het stresshormoon. Een afname gaat gepaard met ontspanning en betere prikkelverwerking in de hersenen. 

 

Video afspelen

Nu met een toffe bonus!

Bij de cursus babymassage geef ik je ook toegang tot het kanaal van Motoriek & Meer. Dit is een zeer uitgebreide online leeromgeving met heel veel betrouwbare informatie over de ontwikkeling van 0-7 jarigen. 

Deze leeromgeving is reclamevrij en je vindt er onderstaande informatie. Daarnaast komt er ook nog nieuwe informatie bij. Je kunt hier ook altijd inloggen en er zit nooit een einddatum aan! 

Het kost los €27 euro, maar je krijgt hem van mij cadeau 🎁 bij de cursus babymassage.

Babymassage + motoriek & meer

Cursus babymassage

Met onder andere een veilige hechting, ontspanning en pijnvermindering. Een heerlijke start!

Voorkom en werk aan de voorkeurs-houding

Wat doe je om een voorkeurshouding te voorkomen en wat doe je als je merkt dat je kindje er wel een krijgt of heeft?

Rollen, kruipen, zitten, staan

Hoe komt een kind tot deze bewegingen? Hoe oefen en stimuleer je het? En wanneer kan een kind eigenlijk mee op de fiets?

Balans en fietsen

De balans die kleine kinderen leren heb je uiteindelijk vaker nodig. Zoals bij het fietsen zonder zijwieltjes. Leer ook waarom ik een loopfiets aanraad en geen zijwieltjes......!

4 oefeningen babygym

De eerste oefeningen voor je kleine baby. Zo start je direct met een goede basis voor later.

Vaardigheden leren zonder stress

Wil je jouw kind iets leren? Veters strikken, fietsen, plassen op de wc? Met de 'dit kan ik al' en 'dit wil ik leren' kaartjes hak je alles in behapbare stukjes.

Reflex integratie

Reflexintegratie door specialist Angelique Schoeber Wat zijn reflexen, waarom zijn ze belangrijk en hoe kun je thuis werken aan een optimale ontwikkeling.

Inspiratie-kanaal

Sommige dingen maak ik mee of heb ik meegemaakt als ouder en deel dit graag met je. Net als vallen, stoten en loslaten. Ook dat hoort erbij!

Taal - en spraak-ontwikkeling

Met informatie van een logopediste over het wel en niet gebruiken van een speen en de (eventuele) gevolgen.

Fijne motoriek, schrijven, knippen.

Welke fases gaan er vooraf aan het leren schrijven en knippen? En als je kindje gaat knippen, hoe leer je dat aan? En hoe werkt leren schrijven eigenlijk?

Communicatie

Communiceren met kinderen van 4+. Komt eraan! Je ontvangt een e-mail als je lid bent van de online leeromgveibg als het gereed is.

Fulltime feedback

Heb je een vraag, zit je ergens mee en wacht je nog een tijd op een afspraak bij het consultatiebureau. Mail dan! En als ik het niet weet leg ik je vraag snel neer bij een andere specialist.

 • Je betaalt slechts 1x en je kunt 24/7 inloggen in de online leeromgeving;
 • Je kunt de cursus ook met je partner samen doen, in praktijken is vaak maar 1 ouder welkom;
 • Ook als je nog meer kinderen krijgt, kun je steeds weer inloggen en gebruikmaken van coaching en feedback.

Reviews

"De stapjes zijn klein en duidelijk. Soms oefenen we 5 minuten, soms 20 minuten. Het kan allemaal en dat is fijn."
Laura H.
Mama van Pleun
"Heerlijk om thuis op een moment waarop het mij goed uitkomt de technieken te oefenen."
Judith
Mama van Jelte
"Wat ik vooral fijn vind is dat Nicole niet alleen kennis heeft van babymassage, maar over de hele ontwikkeling van jonge kinderen."
Papa en mama van Stijn
"Mijn zoontje had enorm last van krampjes en we gebruikten allerlei middeltjes. Maar het is veel fijner om op deze manier de pijn te verzachten. Je weet nooit wat er allemaal in zit."
Chayenne