Inbakerslaapzak
Love To Dream

Met regelmaat krijg ik vragen via facebook, e-mail of mijn website binnen en een hele interessante ging over de: Love To Dream -Swaddle Up – Inbakerslaapzak.

Waarom vond ik die vraag interessant? 

✔ Ik had dit product nog niet eerder gezien.

✔ De eerste beschrijvingen over vormgeving spraken me meteen aan.

✔ En ik zag al snel een variant die geschikt is voor spreidbroekjes voorbij komen. 

Al met al genoeg reden voor mij om er eens in te duiken. Er meer over te lezen en reviews van ouders te bestuderen. 

Wat was de vraag die binnenkwam?

Voor ons kindje van 2 maanden hebben we een Love To Dream Swaddle Up stage 1 aangeschaft. En ik vroeg me af of ze bij de ontwikkeling ook rekening houden met de houding van de kinderen. En kan ik dit veilig gebruiken?”

 👇 Dit is een voorbeeld

 

De vormgeving en de natuurlijke houding van een baby.

Jonge kindjes slapen op de rug met armpjes omhoog en willen de handjes naar de mond kunnen brengen. Bij deze inbakerslaapzak hebben ze hier rekening mee gehouden. De armpjes en vingers hebben bewegingsvrijheid en ze kunnen zelfs sabbelen op de vingers. Maar baby’s slapen rustiger en beter door omdat ze zichzelf niet wakker maken door per ongeluk op het gezicht te slaan. 

Andere belangrijke punten:

✅ De inbakerslaapzak is zo ontworpen dat baby’s niet om kunnen rollen;

✅ De beentjes kunnen breeduit liggen en de natuurlijke kikkerstand is optimaal aanwezig.

✅ Er zijn geen losse koordjes of klittenbandsluitingen. Dus geen verstikkingsgevaar of schrammen door losse klittenband strips. 

Materiaal en praktische punten

Veel ouders vragen zich, terecht, af of een slaapzak op sommige momenten te warm is. Deze inbakerslaapzak is gemaakt van een laag ademend katoen. Verder kan het gewassen worden in de wasmachine en mag die in de droger.

Daarnaast zit er een dubbele rits in zodat je je baby kunt verschonen, zonder de hele slaapzak uit te doen. Lekker snel en praktisch dus! 

Terugkoppeling 2 maanden na de eerste vraag

Nadat ik de informatie over deze inbakerslaapzak gelezen had en ook gezien had dat er awards mee gewonnen zijn, durfde ik met een gerust hart te zeggen:

“Deze inbakerslaapzak” gaat de motorische ontwikkeling van je kindje echt niet schaden. 

Ze schreef vervolgens:

“Ik ben benieuwd of deze manier van inbakeren werkt. Tot op heden wel. Het is een mooie tussen fase. Inbakeren wordt hij onrustig van en niet inbakeren houdt hij zichzelf wakker. Het lijkt erop dat deze manier van hem werkt. Mocht je moeders hebben met dezelfde ervaring raad ik hun deze doek aan. Nogmaals bedankt voor het kijken ”

Een mooie start, maar ze gebruikte hem pas kort. Ik bleef nieuwsgierig en vroeg na 2 maanden nog eens hoe het ging.

“Hi Nicole, ik ben nog steeds echt tevreden! In de nacht sliep hij al maar overdag wilt hij niet slapen. Je moet geen wonderen verwachten maar met deze slaapzak is hij wat rustiger en valt hij sneller in slaap. Zonder deze slaapzak gaat hij met zijn handen spelen.

Ik heb zelfs een groter met ritssluiting bij de armen gekocht. Zo kunnen hem langzaam trainen met zijn armpjes los. (Eerst de ene arm los dan de andere). Daar zijn we nog niet mee begonnen.

Het is een hele goeie slaapzak voor baby die niet ingebakerd wil zijn maar zichzelf wakker maken door de armpjes.. in de ochtend als ik hem wakker maak rekt hij zich uit in de slaapzak. Het is van een goeie rekbare stof.. het enige nadeel is dat de kdv niet aan inbakeren doet dus ook niet aan deze slaapzak, waardoor hij overdag slecht slaapt op het kdv. Als hij een vast ritme heeft overdag bij ons gaan wij langzaam trainen met zijn armpjes los… Voor mij was het echt een aanrader!”

Stage 2 - een maatje groter

Kinderen groeien natuurlijk snel en er zijn verschillende maten en verschillende diktes verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor afritsbare mouwen bijvoorbeeld, zodat je kunt gaan oefenen met het slapen met de armpjes los. Uiteindelijk moet je er naartoe dat kinderen met beide armen los slapen. Want zodra ze kunnen rollen, gaan ze dat ook in de slaap doen. En dan wil je dat beide armpjes los zijn. 

Ook met een spreidbroekje

Er is een speciale inbakerslaapzak voor kinderen met een spreidbroekje

Deze kun je ook blijven gebruiken als het spreidbroekje niet meer nodig is. Inbakeren is iets wat je echt goed moet doen om ervoor te zorgen dat alle gewrichten optimaal de ruimte krijgen. Met dit soort inbakerslaapzakken kun je niets fout doen. Dat is het mooie ervan. 

Lees eerst goed de specificaties door

Bij ieder model staat duidelijk beschreven vanaf welke leeftijd het geschikt is, van welk materiaal het gemaakt is en wat de specificaties zijn. Als je denkt dat je kindje baat heeft bij een inbakerslaapzak, kun je hier het hele overzicht vinden. Van alle modellen. En lees je de reviews van de vele ouders die je voor gingen. Altijd fijn om te weten vind ik zelf!

Behoefte aan meer betrouwbare informatie over de ontwikkeling van je kindje?

Je bent niet de enige ouder! Daarom kiezen ouders vaak voor de online training van Motoriek & Meer. 

Je krijgt 8 weken lang héél veel praktische en belangrijke informatie in je mailbox, toegang tot de online leeromgeving als naslagwerk en je hebt en houdt voor altijd toegang!

Lees alles rustig door