Welke draagdoek is geschikt?

Als je rondkijkt op Internet zie je heel veel verschillende draagdoeken, draagzakken en zelfs rugzakken. Wij hebben onze draagdoek gekocht toen we op reis gingen naar Australië. Mijn broer, die daar woont trouwde eind november en onze oudste zoon was eind augustus geboren. Net op tijd, want hij was oud genoeg om te vliegen.

We wilden ook graag een week naar Tasmanië. Als je dan toch een dag in een vliegtuig gaat zitten, moet je zoveel mogelijk meepakken dachten we. En in een draagdoek kunnen we hem makkelijk meenemen, ook bij wandelingen die niet te doen zijn met een kinderwagen.

Wij kozen voor katoen

We kozen een katoenen draagdoek, omdat die ademend is. Een fleece draagdoek is een stuk warmer. Maar daar was het al warm genoeg. Een jong kind draag je dicht tegen je aan, buik op buik en ook dat produceert een hoop warmte. Op warme dagen ging hij in een romper en met een broekje in de draagdoek. 

Daarnaast kozen we voor een groen/blauwe kleur waar mijn man ook mee durfde rond te lopen. En eerlijk is eerlijk, het is super schattig, zo’n klein mensje in een draagdoek bij een grote man. (Mijn man is bijna 2 meter lang, dus dat is een klein hoopje baby op een grote man!)

De voordelen van dragen waar ik vanuit mijn achtergrond blij mee ben:

✔ Het hoofdje, dat al zo vaak belast wordt, komt in een andere positie waardoor de kans op een afplatting minder wordt. Kinderen liggen vaak op het achterhoofd. Mede door het slaapadvies. Het is heel goed om dit af te wisselen.

✔ De benen zitten in een kikkerstand, met de knietjes omhoog. Dit is voor jonge kinderen een hele natuurlijke houding en de heupen worden niet belast. 

✔ Het is een hele natuurlijke en fijne houding en geeft veel geborgenheid. 

Dragen bij reflux

Een ander voordeel vind ik dat kinderen die last hebben van reflux (en onze tweede had daar heel veel last van), hier goed in gedijen. De maagsappen blijven beter waar ze horen en ze hebben veel minder pijn.

De draagdoeken op de foto’s zijn van katoen en kun je zelf op verschillende manieren leren knopen. En dat knopen is wel even een dingetje om te leren. Ik heb behoorlijk vaak gezweet en het opnieuw geprobeerd, omdat het niet strak genoeg lukte. Of ik het te strak deed waardoor ik mijn baby’tje er niet meer in kreeg. Maar toen ik eenmaal de handigheid had, was het heerlijk en ging het makkelijk en soepel! 

Wat mij betreft is een draagdoek een echte aanrader!

Masterclass over dragen

Kun je al inloggen in de online leeromgeving? Bekijk dan eens de masterclass over dragen van Grietje Straver, onze ervaren draagdoekconsulente! 

Zij heeft een hele praktische bijeenkomst bezorgd over goed dragen, de voordelen ervan en de mogelijkheden.

Behoefte aan meer betrouwbare informatie over de ontwikkeling van je kindje?

Je bent niet de enige ouder! Daarom kiezen ouders vaak voor de online training van Motoriek & Meer. 

Je krijgt 8 weken lang héél veel praktische en belangrijke informatie in je mailbox, toegang tot de online leeromgeving als naslagwerk en je hebt en houdt voor altijd toegang!

Lees alles rustig door